Behandeling van jeugdpuistjes
Behandeling van jeugdpuistjes
Jeugdpuistjes kunnen erg vervelend zijn, dat weet iedereen. Net voor je afspraak of date heb je er weer eentje die het nodig vond om op een zichtbare plaats te gaan zitten. Hier kan geen dikke laag make-up tegenop! Maar hoe kun je jeugdpuistjes dan wel behandelen?

Behandeling van jeugdpuistjes

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, een behandeling om acne te genezen bestaat niet. Wat wel kan, is ervoor zorgen dat je acne wat rustiger wordt, zodat je de periode van je jeugdpuistjes goed door kan komen.

Wat kun je zelf doen?

Er zijn zelf een paar dingen die je kunt doen om de groei van jeugdpuistjes tegen te gaan. Zo is het erg belangrijk om de huid goed te reinigen. Gebruik hiervoor bij voorkeur een product voor een vette huid, deze remt namelijk de talgproductie. Clearasil Daily Clear Lotion bijvoorbeeld verzorgt je huid dagelijks op milde en grondige wijze. Daily Clear Lotion is speciaal ontwikkeld voor dagelijks gebruik en reinigt de huid diep van binnen. Het vernauwt de poriën en helpt puistjes voorkomen.

Gebruik geen vette make-up en breng elke dag een dagcrème op. Te veel zonlicht kan ook de productie van jeugdpuistjes goed in gang zetten, let hier dus zeker op. En tot slot, knijp geen puistjes uit, dit levert alleen maar littekens op!

Naar dermatoloog

Wanneer je een zeer ernstige vorm van jeugdpuistjes hebt kun je eens een bezoek brengen aan de dermatoloog. Deze kan samen met jou bekijken welke vorm je acne hebt en daar een passende oplossing voor geven. Er is bijvoorbeeld een middel, dat ervoor zorgt dat je huid meer schilfert, waardoor de talgkliertjes minder snel verstopt zullen raken. Dit is vaak een lotion, crème of gel met salicylzuur, benzoylperoxide en vitamine A-zuur.

Antibiotica

Een puistje is een vorm van ontsteking die onder andere wordt veroorzaakt door bacteriën. Er kan dus ook een antibiotica voor worden geschreven in de vorm van capsules met tetracyclines of als gel en lotion met erythromycine en clindamycine. Het kan ook zijn dat je een ontstekingsremmer voor krijgt geschreven in de vorm van corticosteroïden. Dit wordt voorgeschreven als de acne bijzondere vormen aanneemt, zoals onderhuidse bobbels of abcessen, op de bekende plekken, maar ook wanneer er puisten in je liezen, oksels of op je billen ontstaan. Een dermatoloog kan ook isotretinoïne voorschrijven, maar dit mag je niet gebruiken bij zwangerschap.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *